Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 8 common:people_all_forms

Педрада

Date: 3 квітня 2019 о 19:07, Refreshed 11 січня 2021 о 12:32
190 views

На  сучасному етапі розвитку суспільство ставить перед освітою нові цілі. Концепція «Нової української школи» — це свого роду програма нововведень до середньої освіти у державі, яка має за мету створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті, а для цього треба змінити підхід вчителів до навчання учнів, а з самих дітей зробити не стільки «знаючих», скільки «думаючих» громадян.

   З метою підвищення рівня інформованості вчителів щодо основних положень Концепції, мотивації педколективу до позицій високого рівня професійної майстерності, розвитку та зростання професійної  компетентності кожного вчителя, для реалізації основних положень Концепції Нової української школи, проведено педраду на тему:"Впровадження Концепції Нової української школи".

   З вступним словом виступив директор школи Рудан Я.В., який у своєму виступі зазначив: "У Концепція Нової української школи сказано так: «Сьогодні у нас є дві проблеми в навчанні. Перша – це перевантаженість предметами. Однозначно такого обсягу не може бути. І друга проблема – те, що ми даємо суто навчальний матеріал. Випускник нашої української школи не вміє застосувати набуті знання в житті. Він, як фарширована риба. Нібито і риба, але не плаває». Отже, метою повної загальної середньої освіти є різнобічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, здатна до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадянської активності. Випускник нової школи – особистість, патріот, інноватор. Нові освітні стандарти ґрунтуються на рекомендаціях європейського парламенту та ради Європи щодо формування ключових компетентностей освіти впродовж життя."

     Всі педагогічні працівники були не лише слухачами, але й активними учасниками, оскільки педрада проходила у формі тренінгу. 

      Перше питання, яке виносилося на розгляд - "Ранкова зустріч: що це і навіщо?". Вчитель початкових класів Луговик С.Д., яка цьогоріч працює з  1 класом, розповіла про основні компоненти ранкових зустрічей та їхнє значення. Світлана Дмитрівна залучила всіх вчителів про "ранкового кола". Вчитель  продемонструвала декілька ігор "Побажання", "Чарівне ввічливе слово", "Я обираю настрій", а також віршовані привітання. 

     Поділивши колег за допомогою кольорових карток на групи, вчитель англійської мови Шушко Г.П. провела "інтелектуальну розминку". Завдання полягало в тому, щоб записати слова або словосполучення, які починаються з літер ключового слова (НУШ), при цьому вони можуть представляти будь-яку частину мови.  Наступний тренінг полягав у тому, що вчителі повинні були підібрати визначення до понять "компетенція"  і "компетентність".

    Оскільки, вміння і навички вчителя XXI століття змінюються, Галина Петрівна провела вправу "Правила креативності". Кожна група повинна була сформулювати по 5 правил креативності.

    Наголосивши на тому, що 1 клас - це перший адаптаційно-ігровий цикл, де переважає ігрова діяльність, вчитель продемонструвала гру "BINGO".

      Інтегроване навчання - це навчання, яке засноване на комплексному підході. Інтеграція здійснюється двома способами: діяльнісний підхід (інтеграція на рівні способів дій) і тематичний підхід (інтеграція змісту). 

    За словами вчителя початкових класів Куфлей У.П.: «Наше повсякденне життя і робота не накладаються на частину математики, частину науки, частину історії та частину англійської. Діти також не пізнають таким чином світ. Натомість вони – і всі ми – живемо по-справжньому міждисциплінарними способами. У сучасній суспільстві, яке зосереджується на розвитку, обміні знаннями та інформацією, виграють ті, хто за необхідності вміють одночасно і поєднувати, і застосовувати свої знання з декількох дисциплін. Тому, творчість, адаптивність, критичне мислення та співпраця – дуже цінні навички. Коли мова йде про набуття цих навичок у класі, інтегроване навчання є надзвичайно ефективним підходом, оскільки допомагає учням усвідомити важливу роль взаємодії один з одним у реальному житті».

     Продемонструвавши виготовлення інтелект-карти (ментальної карти, mind-map) «Євразія – найбільший материк»  учнями 4 класу, Уляна Петрівна запропонувала групам створити власні інтелектуальні карти на теми: «Рослини – символи України», «Тварини взимку». Всі учасники активно долучилися до їхнього виготовлення.

    Також,  під час проведення педради присутні мали змогу долучитися до написання оригінальних текстів щляхом технології РАФТ на прикладі української народної казки «Колосок», висловити свої власні думки через обговорення вправи «Входження в картину» (Дональд Золан «Маленький мислитель»).

    На завершення всі учасники взяли участь у вправі «Дитина». З білих аркушів паперу вчителі «виготовляли» учня.

Comments:
Only authorized users can leave comments.